KAN VI HJÆLPE?
7010 4343
Nyhedsoversigt
Fotokonkurrence
16. august 2018
Vinderen er...
24. januar 2018
Vinderen er fundet!
15. juni 2017
Vinder af gavekort
09. november 2015
3 skiapps til skiferien
18. december 2014
Apps til Autobahnen
19. juni 2014
Flere pister i St. Anton
13. februar 2014
Ny lift i Wagrain
03. januar 2014
Gode råd til kørsel på Autobahnen

Gode råd til kørsel på Autobahnen

25. juni 2014

Hvis du i de kommende uger skal sydpå, bringer vi dig her en guide til hvordan du skal forholde dig til kørslen på den tyske Autobahn.


Høje hastigheder, store lastbiler der er besværelige at overhale og usikkerhed omkring hvor hurtigt man må køre er noget mange har været ude for, når de begiver sig ud på det tyske motorvejsnet. Mange er usikker på hvordan de skal forholde sig til forholdene i Tyskland, så vi har derfor lavet en lille oversigt over hvordan du skal agere på en af verdens mest omfattende motorveje.


Kend begrænsningen
Rigtig mange er af den overbevisning, at man må køre så hurtigt som det passer en på hele Autobahnen. Dette er dog langt fra sandheden, så du bør derfor være særligt opmærksom på om det er angivet, hvor hurtigt du må køre. Vejarbejde er et klassisk eksempel på et område hvor maksimalhastigheden er angivet, og det er også her at de uopmærksomme ofte får bøde.


Kun de stærkeste overlever
Ovenstående skal selvfølgelig tages med et gran salt, men du skal være meget opmærksom på de hurtige muskelbiler i yderste bane til venstre. Nogle kører i skræmmende hurtig fart, så hvis du vil undgå sure miner, blinkende lygter og intensiv dytten bør du altid holde dig så langt til højre som muligt.


Hold afstand
En af motorvejens mange uskrevne regler siger, at det er dårlig stil at forsøge at fremprovokere en øget hastighed ved at ligge sig tæt op af forankørende. Sådan en type adfærd bliver i nogle tilfælde straffet med en bøde, så husk derfor altid at holde en sikker afstand til dine medbilister.


Kødannelse
Hvis kø opstår, bør du tænde dit havariblink indtil bagvedkørende også har tændt sit. Holder du i venstre eller højre side, så sørg for at komme så langt ind til kanten som muligt, så eventuelle udrykningskøretøjer kan komme forbi.
Pas på med at køre for langsomt
Det lyder måske underligt, men det er ikke velset at bevæge sig med meget lav hastighed. Det betyder selvfølgelig ikke at du skal drøne afsted med hastigheder du ikke er komfortabel med, men forsøg som udgangspunk at køre med minimum samme hastighed som du ville køre med på danske motorveje.


Skik følge eller land fly
Dette ordsprog opsummerer meget godt, hvordan du bør forholde dig på motorvejene. Så længe du følger de andre billister i trafikken (se bort fra de allerhurtigste i yderbanen) og tilpasser dig deres måde at køre på, bør turen foregå gnidningsfri.


Authobahnen er ikke så farlig som mange gør den til, så hvis du har ovenstående forholdsregler i mente, skal i nok få en dejlig tur på vejene.

SAMMENSÆT SELV ØNSKEDE BOLIGER
DIN BESTILLING
Til toppen