KAN VI HJÆLPE?
7010 4343

Skiferie med børn

Skiferie er på mange måder den ideelle familieferie med masser af sne at boltre sig i, vinterhygge og nye udfordringer for alle aldre og niveauer. Nedenfor finder du nogle råd til, hvordan I får den bedste skiferie med børn.
 
Skiskole
Skiskole er ikke altid nemt – især ikke for bekymrede forældre. Husk på, at børnene får meget mere ud af skiferien, når de mestrer at stå på ski. De fleste børn synes skiskole er sjovt og får flere nye venner, mens de prøver kræfter med skiløbet. Der anvendes kropssprog og børnene lærer let, selvom der ikke tales dansk.
 
Ski eller snowboard
Som barn og nybegynder anbefales det at starte med alpinski. Snowboard er sjovt, men kan være fysisk krævende for især mindre børn.
 
Med børnene på ski…
Undgå at have for store forventninger og ambitioner til børnene. Brug tid på leg i sneen og tag på få og korte ture til at starte med. Det er vigtigt, at børnene føler sig trygge og godt tilpas. Gør det sjovt for børnene at stå på ski ved f.eks. at sige ”pizza”, når børnene skal plove/standse og ”spaghetti” i stedet for kør.
 
Sikkerhed og udstyr
Sørg altid for, at børnene har det rigtige udstyr. Husk hjelm til alle – store som små. Har I ikke jeres egne, kan de lejes på destinationer eller hjemmefra.
 
Kontaktoplysninger
I det tilfælde at børn og forældre skulle blive væk fra hinanden, er det en god ide at børnene har forældrenes kontaktoplysninger på sig. Det kan f.eks. være en seddel i lommen med telefonnummer, navn, oplysninger om bolig eller hotel. Husk altid +45 foran danske telefonnumre.
 
Undgå våde fødder
Børnene kan godt lide at få skistøvlerne af, når I er på et spisested/varmestue. Når støvlerne ryger af, kan det anbefales at have et par blå overtræksfutter i plastic med i lommen - det sikrer tørre fødder og glade børn.

Relaterede artikler:

Kør-selv-ferie med børn

Få det bedste ud af turen!

Klik her

Sjove spil og lege

Underholdning til dig selv og børnene

Klik her
SAMMENSÆT SELV ØNSKEDE BOLIGER
DIN BESTILLING
Til toppen